Vilken innebörd har ett ”infinity” halsband?

Infinitysmycken är en mycket stor modetrend idag och många väljer att bära ett infinity halsband eller infinity armband dagligen. Tanken bakom infititysmycken är vackert, de symboliserar evighet som t.ex evig kärlek, vänskap eller kanske ett ord som bär en speciell mening för dig i all evighet. För andra kan den ha en annan innebörd som t.ex kosmetika företaget Avon som inledde ett samarbete med UN och använde infinitysymbolen för att väcka medvetenhet mot våld mot kvinnor.

Denna enkla symbol, som ser ut som en liggande 8:a är känd som ”lemniskata” inom matematiken. Det latinska order betyder “dekorera med band”. Det introducerades på sextonhundratalet av John Wallis, en engelsk matematiker som ville utveckla en symbol som representerar idén av evighet, något som är större än alla andra nummer.
Läs mindre

Infinitysymbolen i andra kulturer

Den fullständighet och beständighet som infinity symbolen representerar varierar bland olika kulturer och trosuppfattningar. Infinitysymbolen används ofta i det keltiska knut mönstet. Den keltiska knuten har ungefär som oändlighetssymbol inte något slut eller början. Det keltiska korset, till exempel, som representerar andlig kärlek, bygger på oändlighetssymbol. I tarotkort, kan infinity symbolen ses på ”Magician kortet” och representerar oändliga möjligheter och makt. Slutligen Ouroborus, en del av forntida egyptiska kulturen, som betecknas som en orm som biter sig själv i svansen, står i relationen mellan början och slut - man kan inte existera utan det andra, skapa en evig cirkel.

Ursprunget till ordet oändlighet

Infinity kommer från det latinska ordet "Infinitas" som betyder gränslöshet. Den har ingen början och inget slut, vilket speglar uppfattningen att i livet och i universum finns det inget annat än en oändlig kontinuum. Infinity smycken återspeglar denna idé om evighet. Inte bara något som håller länge, men faktiskt alltid. Medan "forever" kan vara odefinierbar i konventionella termer är oändligt smycken ett bra sätt för vem som helst, var som helst för att representera sin tro på något som är oändligt. Det är därför det är en unik gåva till vänner att skänka varandra eller för närstående för att visa den eviga kärleken.

Nu när du vet allt om innebörden av oändlighet halsband, varför inte gå vidare och kolla in alla våra infinity smycken på Infinity Smyckeskollektionen på Mittnamnhalsband.

Läsning spets
Juli månadssten - Rubin

Juli månadssten är en stark röd sten kallas rubin.

Augusti månadenssten - Peridot

Har du hört talas om Peridot? Många säger att denna otroligt vackra ädelsten