Septembers månadssten - Safir

Våra septemberbarn har äran att förkroppsliga månadsstenen safir. Trots att de finns i många olika färger, känns safirsmyckestenar bäst igen på sin djupblå färg. Vare sig du tittar på stenen och påminns om havets djup eller din älskades ögon, är safiren en ädelsten som framkallar en känsla av magi, mystik och naturligtvis kunglighet hos betraktarna. På Mitt Namn halsband har vi det perfekta urvalet av smycken med månadsstenen safir men låt oss först upptäcka lite om legenderna och hajpen som omger den majestätiska ädelstenen.
Läs mindre

Legender om Safiren

I persisk kultur tror man att världen vilar på en jättesafir, det är spegelbilden av denna ädelsten som ger himlen dess blå färg. I Indien sänktes safirer i vätska för att skapa eftertraktade elixir som ansågs ha läkande egenskaper.

Och om du fördjupar dig i de mystiska berättelserna i antik burmesisk kultur kan man inte undgå att höra om den berömda siamesiska katten, Sinh, som fick sina safriblå ögon av gudinnan Tsun-Kyan-Kse; som en belöning för att modigt ha skyddat munken Mun-Ha som hade ansvar för att skydda hennes Lao-Tsun-tempel. Ända till våra dagar kan man se siamesiska katter med intensivt blå ögon “vakta” tempelområdet, en kattras som oftast har gröna ögon! Från elixiren till vaktkatter och allsmäktiga reflektioner, är vi övertygade om att safirer definitivt är en sten som vi vill lägga till vår smyckekollektion idag!

Smycken med Septembers månadssten

Septemberbarn eller inte, alla förtjänar att ta del av safirfenomenet. Med vår kollektion av personliga smycken med månadsstenar kan du vara säker på att få denna stens mystiska egenskaper. Personliga ringar är det perfekta sättet att fira dina kära med designer inklusive valet att lägga till bara en perfekt safir, eller tillräckligt många stenar för hela din barnaskara! Om smyckena bärs av dig, ta en titt på vår kollektion av halsband med månadsstenar. Gör varje halsband unikt med en gravering och en safirmånadssten för att göra den dubbelt personlig och ett smycke att minnas.

Samtidigt som vi alla kan beundra färgerna i månadsstenkollektionen är det också viktigt att tänka på att födelse och moderskap kan gå hand i hand och därför är våra mamma armband den perfekta grunden för att skapa dina helt egna månadsstendesign.

 

Med ett helt sortiment av personliga månadsstensmycken, kan du vara övertygad om att vi har det idealiska smycket för att skapa inramningen till din ädelsten för dina unika kraftfulla smycken.

Läsning spets
Betydelsen av Granat: Januari månadenssten

Du känner troligtvis igen Granat som är en vacker röd ädelsten, men visste du att januari månadssten har en lång historia och användes i amuletter och talismaner?

Trendigt personliga smycken!

Under de senaste åren har namn halsband blivit en stor trend som snabbt har utvecklats till en trend av personliga smycken.