Betydelsen av Granat: Januari månadenssten

Du känner troligtvis igen Granat som är en vacker röd ädelsten, men visste du att januari månadssten har en lång historia och användes i amuletter och talismaner? Ibland kallas Granat för krigarnas stenar.
I historien sägs att den glänsande Granaten skyddar sina bärare i strid och för att ge skydd mot gift. En annan innebörd av Granat är att den anses stå för framgångar och förbättra livet genom att hjälpa bäraren att fokusera. Kanske är det kvaliten som gör dessa stenar till människans favorit och som tror sig öka företagets framgång. Att placera tre eller flera granater på skrivbordet anses förbättra företagets verksamhet.
Läs mindre

Januari månadsstens betydelse i kärlek och relationer

Granat är också en sten som symboliserar sanning, renhet, kärlek och medkänsla - vilket gör den till ett perfekt komplement till smycken från vår utsökta infinity kollektion. Granat är också den traditionella ädelsten för ett par efter år av äktenskap. Eftersom dess röda färg är en symbol för romantik, är det också en mycket populär sten för ”Alla hjärtans dag”, för årsdagar, och andra bröllopsdagar. Granaten är vacker och passar lika bra på alla olika smycken, fint i en ring, på armband, i örhängen eller i ett stav halsband!

Granat i legender

Granat är central för många traditionella berättelser och legender. Talmud säger att en stor Granat tjänade som enda ljuskälla ombord på Noas Ark. I hebreiska traditionen, är Granaten en av de 12 ädelstenar som prydde Arons bröst. I den grekiska mytologin, Hades, underjordens gud som förde bort Persefone som var solskenets gudinna. Han släppte henne efter att erbjuda henne några granatäpplekärnor som garanterade att hon skulle återvända till honom. På grund av deras nära samarbete med denna rubinröda frukt har därefter Granaten ofta används som en representation av engagemang och lojalitet.
Det finns många underbara och kraftfulla tankar om Granaten. Förutom att skydda sina ägare från hemska mardrömmar, är dessa stenar ibland använda vid olika resor eftersom man menar att de erbjuder skydd mot olyckor.

Firar olika händelse i livet med stenar.

manadsstens smycken är en vacker, traditionell födelsedagspresent till alla nära och kära. Glittrande Granater är så vackra när de hänger på ett månadssten halsband för mamma, ett armband för en vän, eller i en speciell minnesgåva för en farmor, mormor, faster eller moster. Månadsstenar kan även innebära en meningsfull gåva för någon som fira födelsen av ett nytt barn, och naturligtvis är de även underbara semesterpresenterar till någon man tycker om.

Granatens djupa röda sken är älskad av många! Man kan bära denna vackra sten när som helst, även om din födelsedag inte är i januari. Denna fantastiska och prisvärda sten gör ett vackert tillskott till ditt namnhalsband. Varför inte ge Granater till någon annan värdeful person? Kolla in vår olika mamma ringar med månadsstenar.

Läsning spets
September månadssten - Safir

September månadssten är en vacker blå sten som kallas Safir.

Augusti månadenssten - Peridot

Har du hört talas om Peridot? Många säger att denna otroligt vackra ädelsten