Månadssten för augusti – Olivin

Hej där olivin, vem är du nu igen?

För de gudinnor som har turen att vara födda i augusti, har du den viktiga uppgiften att bära olivin stenen. Med sitt ursprung i antik egyptisk folklore, sägs det att olivinen var en mycket kraftfull och mäktig sten; den bars av självaste Kleopatra.
Läs mindre

Denna ädelsten har bildats i jordmantelns djup och kom upp till ytan under vulkanbutbrott. Av detta skäl tror man i Hawaii att olivin är en symbol för Peles tårar, eldgudinnan som vulkanerna bildades från. I enlighet med temat eld och ljus, har olivinen också smeknamnet “kvällssmaragden” på grund av deras eviga glans oavsett vilken tid på dagen eller i vilken belysning man ser dem.

Denna mäktiga sten används ofta som en talisman för att hålla mardrömmar borta eller öka bärarens styrka och självförtroende. Olivin som är känd som månadsstenen för augusti, är också ädelstenen som används för att symbolisera 16 års äktenskap! Antingen du är ett augustibarn, firar din 16:e bröllopsdag eller helt enkelt bara älskar den lysande gröna färgen på denna underbara ädelsten; är olivinen vackrast i ett smycke som du kan bära livet ut.

Olivin och smycken

Personliga smycken med månadsstenar är ett fantastiskt sätt att fira dina augustivänner men de kan också bäras av dem som vill utnyttja styrkan i denna kraftfulla talisman eller som bara älskar dess färg!

Upptäck vår kollektion av personliga smycken med månadsstenar där du kan lägga sista handen vid dina smycken. Sätt den ljuvliga stenen i en ring som du kan bära som en konstant påminnelse om din styrka och uthållighet. Skapa din egen talisman som du kan bära runt din hals när du satt denna kraftfulla sten i ett brickhalsband eller familjeträdhalsband. Gör ett enastående stilstatement när du förskönar dina infinitysmycken, med oändlig glans och oändlig stil!

Hur du än bestämmer dig för att sätta din olivinsten, kan du vara säker på att hur du än bär den, kommer detta personliga smycke att utstråla kraft, styrka och inte att förglömma… stil!

 
Läsning spets
Juli månadssten - Rubin

Juli månadssten är en stark röd sten kallas rubin.

Personliga smycken för Brudnäbbar

När du planerar ditt bröllop, kom ihåg att hjälpa dina brudnäbbar att känner sig speciella och vackra under denna dag.