Den Ljusa Ametisten: Månadsstenen för Juni, Betydelse och Färg

Månadsstenen för Juni, Betydelse och Färg
Du kanske blir förvånad över att höra att den ljusa ametisten är en form av kvarts! Dessa vackra lilafärgade ädelstenar är förknippade med fascinerande myter och legender. Stenarna som ofta associeras med fred och helande, dyrkades av antikens egyptier som bearbetade dem till vackra amuletter. De ansågs ge skydd mot skador samtidigt som de fungerade som en fysisk form av bön. Grekerna ansåg också att ametister hade speciella krafter i synnerhet när det gäller att främja nykterhet. Vi tar upp några av de mest spännande delarna av ametistvetande här. Ametister är bara några av de skatter som väntar på att upptäckas på MittNamnHalsband. Vår kollektion med månadsstenssmycken är fantastiskt – och den utökas hela tiden!

Junis Månadssten Betydelse och Historia

Ljus ametist är en av de nyaste månadsstenarna för juni – och den är en av våra favoriter!

Ordet “ametist” kommer från det allmängrekiska amethystos, som betyder “inte berusad.” Det är en direkt referens till den gamla tron att stenen skyddade sin användare från berusning, särskilt om vinet konsumerades från en kopp uthuggen från en ametist.

Ametister ansågs en gång i tiden vara en sällsynt “kardinal” ädelsten, och var lika värdefulla eller mer värdefulla än diamanter under vissa tidpunkter i historien. Idag, är de en av de vanligaste ädelstenarna – och en av de billigaste. Men det bör inte hindra dig från att njuta av dem; deras skönhet är trots allt lika tidlös som diamanternas!

Ljusa ametister kommer från Sibirien, Brasilien och Sri Lanka, bland många andra källor inklusive Sydkorea, Österrike, Kanada och USA. Färgerna varierar från ett kristallkluster intill ett annat, vilket gör dessa stenar till en favorit hos mineraljägare.

Eftersom ametister kan vara ganska stora jämfört med andra ädelstenar, användes de ofta för att skapa romanska graverade smyckestenar. Deras tillgång världen över gjorde dem tillgängliga för många historiska kulturer; ametisten har till exempel alltid varit ett populärt val i tibetanska radband, och ametistpärlor har också hittats över halva jordklotet, i engelska anglosaxiska gravar. Det är ingen tvekan om det: medan den lavendelblå ametisten är lätt att hitta och billig om man jämför med andra ädelstenar och dess utsökta skönhet säkerställer att den alltid kommer att vara en favorit.

Ametistlegender och Helande Användning

Månadsstenen den ljusa ametisten har ett utsökt utseende, men förknippas med några kraftfulla legender. På grund av att ametister anses främja nykterhet och helande, bar europeiska soldater dem ofta med sig i strid. Resenärer bar ametister som skydd mot smyganfall och andra använde ametister i amuletter för att skydda sig mot svart magi.

Många kulturer förknippar ljusa ametister med en högre makt. Ametist (Ahlamah) var den nionde stenen i den traditionella hebreiska översteprästens bröstplatta och katolska biskopar bar traditionellt ametistringar för att främja andligt tänkande samtidigt som det förhindrade mystisk berusning. Många katolska och episkopala biskopar fortsätter traditionen än idag, genom moderna kyrkliga ringar som ofta har en enklare design än de som bars av deras föregångare.

Ametister anses underlätta tankens fria flöde, både i medvetna mentala och undermedvetna metafysiska former. Av denna orsak kan många medier ha ametistkristaller i närheten och många tycker också om att bära ametistsmycken.

Det har sagts att om du bär en ametist hjälper det dig förbli centrerad och fokuserad samtidigt som det ger större intuition och kreativitet.

Fira Livshändelser med Ametister

Ljusa ametister är perfekta för att fira en junibabys födelse. I månadsstenhalsband ger de en mjuk glans samtidigt som de påminner mammor om sina små. För tonåringar och andra som gillar att bära lila, är de idealiska att ha i månadsstensringar och armband, ibland ensamma och ofta tillsammans med namn, datum eller bokstäver.

Om du gillar ametistens utseende, varför inte fira att du är unik även om din födelsedag inte är i juni? Moderna månadsstenssmycken kan trots allt anpassas med meningsfulla ord, inte bara födelsedagar och barns namn!

Antingen du söker en speciell sak till dig själv eller planerar en överraskning till en speciell person, blir ljusa ametister en meningsfull och fängslande present för alla tillfällen.

Granatens Betydelse: Januari Månadssten

Du känner troligen igen granater som vackra röda ädelstenar, men visste du att januaris månadssten har en lång historia av att användas i amuletter och talismaner?
Läs mer >

Förstklassiga Smycken Presenter för Bröllopsfesten

Det finns inget mer spännande i livet än att planera din stora dag. Hela universum går samman för att fira dig, din själsfrände och utvalda.
Läs mer >Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.