Smaragden: Maj månadssten Betydelse och färg

Smaragden: Maj månadssten Betydelse och färg
Du kanske förknippar smaragden med färgen på ljust grönt gräs som tittar fram på våren, men visste du att denna livfulla gröna ädelsten förknippas med villkorslös kärlek? Det är inte allt: Forntida legender kopplar smaragder till möjligheten att ge skydd från ondska samtidigt som den hjälper sin bärare se in i framtiden. Vi ska ta upp några häpnadsväckande legender här.

Mitt Namnhalsband, älskar vi smaragdernas vackra gröna färg och vi vill påmnna dig om att du kan bära dessa stenar även om du inte är född i maj! Vår kollektion med månadssmycken liknar inte någon annan, med många klassiska och moderna stilar att välja bland. Vilken är din favorit?

Maj månadssten Betydelse och historia

Smaragder ingår i beryllgruppen med en vacker grön färg som härrör från de metalliska elementen i vanadin och krom. Ordet “Smaragd” kommer från en kombination av det latinska ordet smaragdus och det gamla grekiska ordet smaragdos. Båda orden betyder “grön ädelsten.” Under antiken utvanns smaragder från på Egyptens berg Smaragdus.

Ädelstenarna har hämtats från Indien och Österrike sedan 1300-talet och idag kommer de flesta från gruvor i Colombia och Zambia. Till skillnad från mer sällsynta stenar, finns smaragder över hela världen. Man har till och med hittat dem i Kanadas avlägsna Yukon-territorium!

Smaragdlegender och användning för helande syften

I mytologin är smaragder kopplade till Venus, kärleksgudinnan. Enligt denna tradition, brukar återfödelse, fertilitet och passionerad romantik kopplas till den utsökta maj månadssten. Och med Venus i åtanke, är det inte alls överraskande att dessa livfulla gröna stenar har funnit vägen till vigsel- och förlovningsringar.

Kleopatra, Jacquelyn Kennedy och Elizabeth Taylor var några av de mest berömda bärarna och många brudar tycker om att föra traditionen vidare. När du bär smaragdsmycken av något slag, bär du en unik symbol för kärlek!

Vid helande med kristaller används smaragdmånadsstenen som lindring för ögonen, som hjälp mot reumatism, och mycket mer. Dess psykiska och fysiska användningsområden inkluderar fokusering på avsikt, eliminering av negativitet, främjande av stark vänskap och ökad medvetenhet samt stärkande av minnet. Balans och kärlek är de två viktigaste attributen.

Fira livshändelser med smaragder

Viktiga milstolpar firas bäst med meningsfulla presenter! Vi älskar mammaringar med månadsstenar till som ett exempel; stenarna symboliserar barnen, och dessa ringar är ofta ganska färgstarka. Livets träd-halsband är ett annat sätt att fira mammas kärleksfulla band till alla sina barn, oavsett hur gamla de är.

Om någon du älskar uppskattar smaragder – och särskilt om denna speciella person är född i maj – kan du vara säker på att du imponerar dem med smycken med månadsstenar i livfullt grön färg. Antingen det är ett effektfullt mammahalsband med månadssten, ett namnarmband till din bästis eller ett halsband med bokstav med en månadssten, du kommer att hitta massor av kärlek här!

Oavsett tillfälle, är smaragder en unik present som kommer att väcka uppseende.

Granatens Betydelse: Januari Månadssten

Du känner troligen igen granater som vackra röda ädelstenar, men visste du att januaris månadssten har en lång historia av att användas i amuletter och talismaner?
Läs mer >

Förstklassiga Smycken Presenter för Bröllopsfesten

Det finns inget mer spännande i livet än att planera din stora dag. Hela universum går samman för att fira dig, din själsfrände och utvalda.
Läs mer >Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.