Månadsstenen för aprils betydelse och färg

Diamantet: Månadsstenen för aprils betydelse och färg

Du vet antagligen att diamanter är en av de mest dyrbara ädelstenarna i världen. Vad du kanske inte vet är att det är många legender och fascinerande berättelser förknippade med denna vackra ädelsten. Egyptier dyrkade diamanter som en symbol för solen, och som en illustration av positiva aspekter som till exempel mod, sanningsenlighet och stor kraft.

Även grekerna ansåg att diamanter hade särskilda förmågor inklusive oövervinnlighet. Vi kommer att ta upp några av de mest fängslande berättelserna här. Du hittar inte bara diamanter på mittnamnhalsband.se. Vår kollektion med månadsstenar och personliga smycken är legendarisk!

Betydelse och historia bakom månadsstenen för april

Ordet “diamant” kommer från det forngrekiska ordet adamas som betyder oföränderlig, äkta eller okrossbar. Denna beskrivning av månadsstenen för april är en korrekt beskrivning: Diamanter är ett av de hårdaste material som någonsin hittats; faktum är att det enda som kan rispa en diamant är en annan diamant.

Dagens diamanter kommer från många olika källor inklusive Sydafrika, Ryssland, Australien, Kanada och USA. Innan de upptäcktes i Brasilien på 1700-talet, utvanns alla diamanter i Indien. Oavsett var de kommer ifrån anses alla diamanter vara mellan två och tre miljarder år gamla!

Tidiga sanskrittexter hänvisar till diamanter, liksom Buddhist-litteratur från 4:e århundradet före kristus. I en kinesisk text från 3:e århundradet före kristus nämns en då spridd uppfattning att diamanter kunder avvärja ondska när en person bär dem. På samma sätt trodde hinduer att diamanter hade makt att skydda sina bärare från skada.

Diamantlegender och användning vid healing

Du känner antagligen till att färgen på månadsstenen för april är den svala, kristallklara, gnistrande diamanten, som ofta visar ett helt spektrum av nyanser när den exponeras för olika former av ljus. Även om månadsstenen för aprils huvudsakliga betydelse är “mod,” finns det också andra betydelser. När du bär ett halsband med månadssten med en diamant, bär du också en symbol för kärlek, styrka, rikedom och överflöd.

Diamantlegender finns i överflöd: Antikens greker och romare trodde att diamanter var skärvor från fallande stjärnor eller att de var gudarnas tårar. I romersk litteratur sköt Amor pilar med diamantspetsar.

På medeltiden sågs diamanter som läkemedel för många olika typer av åkommor och sjukdomar från mardrömmar till huvudvärk och magvärk. I healingsessioner med kristaller ända fram till våra dagar, används diamanter ofta för rening och balans, samt för att manifestera positiva, kraftgivande tankar och för att attrahera fysiskt välstånd.

Fira livshändelser med diamanter

Diamanter pryder förlovnings- och vigselringar, men dessa fantastiska stenar hyllar inte bara romantiken. Månadsstenar för april tenderar att vara mindre på de flesta förlovningsringar, men gnistrar lika mycket för att fira dig – en unik, speciell person. Familjehalsband med månadsstenar är också underbara, och har ofta månadsstenar för varje månad som sammanfaller med en familjemedlems födelse.

Tänk på att diamanter är ett enastående val för alla! Du kan bära dessa stenar oavsett när du är född; diamanthalsband med namn firar till exempel din personlighet samtidigt som de gnistrar på ett fantastiskt sätt. Diamantsmycken blir naturligtvis en omtänksam present till en vän eller familjemedlem som är född i april och även till en nybliven mamma!

Antingen du unnar dig själv eller någon speciell person diamanter, blir de alltid den perfekta, minnesvärda persenten till en födelsedag eller något annat tillfälle.
Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.