Granatens betydelse: Januari månadssten

Granatens betydelse: Januari månadssten
Du känner troligen igen granater som vackra röda ädelstenar, men visste du att januaris månadssten har en lång historia av att användas i amuletter och talismaner? De kallades ibland krigarstenar och glimmande granater ansågs historiskt skydda sina bärare i strid, samt skydda mot gift. Ytterligare en betydelse granaten hade var att ge framgång och förbättra livet genom att hjälpa bäraren att fokusera sina ansträngningar. Kanske är det denna egenskap som gör dessa stenar till en favorit hos människor som vill öka sin affärsmässiga framgång; läran om ädelstenar instruerar användare att placera tre eller fler granater på sina skrivbord för att affärerna ska gå bättre.

Januaris månadssten Betydelse och historia

Ordet “granat” sägs härstamma från det latinska ordet granatus, en möjlig referens till den latinska termen för granatäpple, en frukt med djupt röda kärnor som har stor likhet med granaten. Vi spolar fram till 1300-talets England, där ordet “gemet,” som betyder “märkt röd” anses vara en föregångare till dagens ord för januaris livfulla månadssten.

Förutom sin långa historia som januaris månadssten är granaten en sten som symboliserar sanning, renhet, kärlek och medkänsla – vilket gör den till ett perfekt tillskott till smycken från vår utsökta kollektion av Infinitysmycken. Granaten är också den traditionella stenen för att fira årsdagen för ett pars andra år som gifta. Dess röda färg symboliserar romantik och är också en populär sten för alla hjärtans dag, årsdagar för dejting och andra årsdagar. Antingen den sitter i en ring, ett armband, örhängen eller i ett stavhalsband med namn, kommer mottagaren att bli glad!

Granatlegender

Granater är centrala i många traditionella berättelser och legender. Dessa magnifika stenar sägs förbättra mörkerseende och avge eget ljus; i så hög grad att Talmud anger att en stor granat fungerade som enda ljuskälla ombord på Noaks ark. I hebreisk tradition, betraktas granaten som en av de 12 ädelstenar som prydde Aarons bröstplåt. I grekisk mytologi, kidnappade Hades, underjordens gud, Persefone, solljusets gudinna. Han frigav henne efter att ha erbjudit henne några granatäppelkärnor som garanterade att hon skulle återvända till honom; på grund av deras nära koppling till denna rubinröda frukt, används granater ofta som en symbol för förpliktelse och trohet.
Det är många underbara egenskaper som förknippas med granater. Förutom att skydda sina ägare från hemska mardrömmar, bars dessa stenar ibland av resenärer som tror att de erbjuder skydd mot olyckor.

Fira livshändelser med månadsstenar

Smycken med månadsstenar är en underbar, traditionell födelsedagsgåva till någon på din lista. Skimrande granater ser vackra ut när de sitter i ett personligt halsband till mamma, en armring med berlock eller armband till en vän eller i en särskild minnessak till en mormor, farmor eller moster eller faster. Månadsstenar blir en omtänksam present till alla som firar en ny babys födelse, och de blir naturligtvis också underbara julklappar.

Älskar du granatens djupa röda glans? Bär denna vackra sten när som helst, även om din födelsedag är i januari. Halsband, armband eller personliga mammaringar med januaris månadssten blir ett underbart tillskott till din smyckekollektion eller den perfekta presenten.

5 Perfekta Presenter till Nyblivna Mammor

Hennes allra första mors dag är en dag hon alltid kommer att minnas. Fira med en meningsfull present som hon kommer att uppskatta eller skäm bort henne med speciella saker som hjälper henne klara de nya utmaningarna.
Läs mer >

Styla Det! Sätt att Bära Bokstavssmycken

I en värld där manga människor bär populära stilar med liknande utseenden, skiljer personliga smycken ut bäraren från mängden. På MittNamnHalsband, erbjuder vi många unika smycken – men bokstavssmycken fortsätter vara populära.
Läs mer >Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.