Septembers månadssten - Safir

Septembers månadssten - Safir

Våra septemberbarn har äran att förkroppsliga månadsstenen safir. Trots att de finns i många olika färger, känns safirerna bäst igen på sin djupblå färg. Antingen du tittat på stenen och påminns om havets djup eller dina älskades ögon, är safiren en ädelsten som lockar fram en känsla av magi, mystik och naturligtvis kunglighet hos betraktaren. Hos Mitt namnhalsband har vi det perfekta urvalet av smycken med månadsstenen safir, men låt oss först läsa lite mer om legenderna och hypen som omger denna majestätiska ädelsten.

Legenderna kring safiren

I persisk kultur tror man att världen vilar på en enorm safir, det är reflektionen av denna ädelsten som ger himlen dess blå färg. I Indien sänktes safirer ner I vätska för att skapa eftersökta elixir som ansågs innehålla läkande egenskaper.

Om du fördjupar dig i mystiska historier från den antika burmesiska kulturen är det svårt att inte höra om den ökända siamesiska katten Sinh, som fick sina safirögon av gudinnan Tsun-Kyan-Kse; som en belöning för att modigt skydda munken Mun-Ha som ansvarade för att skydda hennes Lao-Tsun-tempel. Ännu idag kan siamesiska Katter med skarpt blå ögon ses “vakta” tempelområdet, en ras som oftast har gröna ögon! Från elixiren till skyddskatter och allsmäktiga reflektioner, är vi säkra på att safirer definitivt är en sten vi vill lägga till vår smyckekollektion idag!

Armring med safir månadssten

Smycken med Septembers månadssten

Septemberbarn eller inte, alla förtjänar att vara en del av safirfenomenet. Med vår kollektion av personliga smycken med månadsstenar kan du helt säkert njuta av denna stens mystiska egenskaper. En Personlig ring med månadssten är det perfekta sättet att hylla dina nära och kära med designer inklusive valet att lägga till en enda perfekt safir, eller tillräckligt många stenar för hela din barnaskara! Om smyckena sitter runt din hals, ta en titt på vår kollektion av halsband med månadssten. Gör varje halsband unikt med gravyr och en safirmånadssten för att göra detta dubbelt personliga halsband till ett smycke att minnas.

Medan vi alla kan beundra färgen på kollektionen med månadsstenar är det också viktigt att notera att födelse och moderskap kan gå hand i hand och därför är våra mamma armband den perfekta canvasen för att skapa din helt egna design med månadsstenar.

Med ett komplett sortiment av smycken med månadsstenar, kan du vara säker på att vi har det idealiska smycket för att skapa smyckeinsättningen för ditt unika smycke som ger dig kraft.
Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.