SOMMAR
DITT PERSONIFIERADE
NAMNHALSBAND
Juli månadssten  - Rubin

Juli månadssten - Rubin

Juli månadssten är en stark röd sten kallas rubin. Ursprunget till namnet är latin och kommer från ordet "Ruber" som betyder röd. Tillsammans med smaragd, diamant, och safir, anses Rubinen vara en av de fyra ädelstenarna.

Personligt Hjärt Halsband med Swarovski
Hjärt Halsband
med Swarovski >

Graverat Stavhalsband med månadsstenar
Graverat Stavhalsband
med Månadsstenar >


Juli månadssten står för kärlek, harmoni och beskydd.

Rubiner har en lång och högt aktad historia som börjar med gamla hinduer, som kallade den för "Kungen av ädelstenar". Denna vackra röda sten står för mycket mer än sin skönhet, den ansågs även skydda från det onda och samtidigt främja framgång. Inte undra på att höga politiska ledare, krigs hövdingar och kungar ofta valde att pryda sig med just rubiner!

I relationer och kärlek, betyder rubin intensiv passion, kanske på grund av den forntida Hindu tron att stenen utstrålar ljusstyrka och värme från en ständigt närvarande inre låga. Av denna anledning är det ett vackert och meningsfullt val för ett infinity halsband med månadsstenar eller ett fantastiskt vackert graverat smycke med månadsstenar.


Rubiner står för helande och andlighet

Förutom sin association med hjärtat, har juli månadssten även en kraftfull anslutning med kristallens helande. Antiken associerade rubinen med solen, och trodde att den hade makt för att bevara en persons psykiska och fysiska hälsa när den bars. Under 1300-talet, maldes rubiner ner till pulver, gneds på huden som en tonic för att återställa ungdom och vitalitet. Idag är den förknippad med energigivande och balanserad kropp, stimulerar hjärtchakrat, och återtänder bärarens passion för livet. Känslomässig är rubiner i samband med ledarskap, måluppfyllelse och rikedom.

Vad vi erbjuder

Nu när du vet mera om innebörden av juli månadssten, kommer du bli glad över att veta att dessa vackra rubiner är väl inom räckhåll. Vi har ett fantastiskt urval av namnhalsband, tillsammans med spektakulära mamma ringar som hon kommer att älska. Det finns även möjlighet att välja armband med namn och månadsstenar. Vi erbjuder en mängd olika möjligheter att uttrycka vad man känner eller möjligheten att ge en speciell gåva till någon som är född i juli - eller någon som bara kommer att uppskatta den vackra röda rubinen!Copyright © 2009-2018 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade