Meningen bakom Juli Månadssten

Meningen Bakom Juli Månadssten
Vad är månadstenen för juli? Med stenens häpnadsväckande färg vilken liknar mogna hallon och dess koppling med Dorothys röda skor från Trollkarlen från Oz så är rubinen en mycket omtyckt ädelsten. Den anses vara den dyrbaraste av de 12 ädelstenarna som är skapad av Gud och dess röda glöd sägs vara en invändig låga som inte kan släckas. Att köpa en rubin som present symboliserar en oändlig kärlek. Här på Mitt Namnhalsband så har vi valt ut speciella smycken för de som vill fira deras födelsedag med en rik, djupröd sten.

HISTORIA: JULI MÅNADSTEN

Den är en av historiens mest betydelsefulla ädelstenen i färg och den nämns fyra gånger i Bibeln -historien om rubinens gruvdrift daterar sig till 2500 år sedan. Det finns en rad olika röda nyanser och de mest strålande rubiner kan hittas i Indien, Australien, Burma, Pakistan, Kenya och USA. Rubinen innehåller krom vilket ger stenens röda färg och som skapar fluorescens vilket tillåter den att stråla. Den dyrbaraste rubinen av de alla är den burmesiska rubinen. Dennes färg brukar kallas för ”duvblodsröd”, för att den associeras till den vita delen av duvans öga och gruvorna i Mogok dalen i Myanmar.

EN FAVORISERAD, DYNAMISK ÄDELSTEN

Den tros inspirera känslor mer än andra stenar och den bär livets kraft. Rubinen främjar positivitet och med dess uppmuntrande krafter stärker de människan att leva fullt ut och omfamna livets glädjeämnen. Njut av livets enkla stunder med Infinity Namnhalsband med månadsstenar som representerar den innerliga kärleken mellan två älskade och glädjen de har för varandra. 18K guldpläterat Namnhalsband m. swarovskikristall möjliggör bäraren att uttrycka dennes personlighet och individualitet genom detta unika smycke, i synnerhet med en rubin månadssten.

MENINGEN BAKOM JULIS MÅNADSSTEN

Ordet härstammar från Rubeus, det Latinska namnet för röd och översatt till Forntida Sanskrit ”ädelstenarnas kung”. Rubinen representerar kärlek, känslor, mod och passion. Eftersom den är kungen av alla ädelstenar så tros den ge lycka till bäraren. Genom tiderna så har denna uppskattade ädelstenen burits av många kungar och kejsare. Den sägs kunna förutse händelser och som mörknar när faran är nära. Rubiner sägs också vara bra för hjärnan, minnet, hjärtat och när den gnuggas mot huden så anses den återge människor ungdomen.

EN SYMBOL AV KÄRLEK

Med stenens passionerade, djupa färg, så är det ingen överraskning att rubinen anses vara kärlekens sten och en symbol av starka känslor. På sin födelsemånad så är det dags att bli överöst med kärlek. Hedra kärleken med ett månadssten halsband som t.ex. två sammanflätande hjärtan med gravering i sterling silver. På vardera hjärta så kan ett namn graveras in och personliggöras med en månadssten. Alla smycken som inkluderar en rubin ger uttryck för en stark kärlek mellan två individer. Sammankoppla ditt hjärta med din älskade vilket representerar er föreviga kärlek till varandra vare sig det är en partner, ett barn eller en förälder.

Att bära rubin smycken förbättrar din vardagliga stil eftersom det är en representation av den du är! Alla ni som är födda i juli, rubinens eldiga låga är ett välkomnande, iögonfallande tillägg till alla dina olika stilar.

Tally Moran
Detta inlägget är skrivet av

Hon är i tjugoårsåldern och brinner för smyckestrender, sociala medier och att prova på nya matupplevelser. Hon följer trender inom mode och livsstil på en daglig basis. Tally är också copywriter och rösten bakom Mitt Namnhalsband-bloggen.Copyright © 2009-2020 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.