Akvamarin månadssten betyder historia med mera

Akvamarin månadssten betyder historia med mera

Mars månadssten är en lugn blå pärla kallas akvamarin. Ursprunget till namnet kommer från det latinska orden för havsvatten, "aqua" och "marinus" som är en tydlig hänvisning till sin glittrande blåa ton. Tänk på den oemotståndliga färgen som finns vid en fredlig lagun under en solig dag och du kommer att känna kopplingen direkt!

Akvamarinens mening i en relationer

I vår nytidshistoria har akvamarin fortsatt att stå för en viktig mening i relationer. Kvaliteter som att säga sanningen, ta konsekvens, ha vision och klarsynthet. Den sägs öka empati för nära och kära, den uppmuntra kommunikation samtidigt förbättra kärlek och medkänsla. Akvamarin ger större optimism i relationer och även i dag tros stenen vara en som kan hjälpa till att återuppliva kärleken mellan ett par som har vuxit långt från varandra.

Kristall healing: Akvamarin spelar en stor roll

Kristall healing med blågröna vibrationer sägs bringa harmoni till sköldkörteln, främja en bättre immunitet och hjälpa allergiker hantera problem bättre särskilt de som har problem med damm eller torrt gräs. Dess aura utstrålar ren kärlek vilket gör den till en utmärkt sten att använda när man arbetar för att läka ilska och rädsla. Dess rykte om att hjälpa och befria från sorg och lyfta depression är välkänd. Akvamarins härliga färg är också förknippat med mod, lojalitet, och varaktig vänskap. Det sägs att den hjälper till och med att stärka mental och psykisk medvetenhet och samtidigt förbättra kommunikationsförmåga.

Andligt så ses akvamarin som en sten av egenmakt och medkänsla. Det kan hjälpa män att eliminera den känslomässiga domningar som är så ofta genomsyrat under uppväxt, och det kan bidra till att ge kvinnor mod att uttrycka sina ingivelser. Symbolen kan hjälpa båda könen att njuta större vitalitet inom alla aspekter av livet.

En kända ädelsten: The Elinor Roosevelt Akvamarin

Det finns en hel del kända diamanter, smaragder och rubiner men kända akvamariner är inte så många. En av de mest imponerande och säkerligen en av världens största akvamariner är Elinor Roosevelt Akvamarin. Denna berömda månadssten vägde 1,3 kg när den bröts i Brasilien, den ojämna stenen skars i två stenar varav en är en rektangulär sten vägde häpnadsväckande 1,298 karat.

Elinor Roosevelt Akvamarin presenterades för den amerikanska First Lady Eleanor Roosevelt 1936, då hon och president Franklin D. Roosevelt besökte Rio de Janeiro. Stenen presenterades för First Lady av Brasiliens president som en symbol för vänlighet och generositet mot människor i USA, och som en lyckosten för parets säkerhet under sin resa på sjön.

Elinor Roosevelt Akvamarin presenterades för den amerikanska First Lady Eleanor Roosevelt 1936, då hon och president Franklin D. Roosevelt besökte Rio de Janeiro. Stenen presenterades för First Lady av Brasiliens president som en symbol för vänlighet och generositet mot människor i USA, och som en lyckosten för parets säkerhet under sin resa på sjön.

En kort historia: akvamariner i forntid och medeltid

Gamla romarna höll Aquamarine helig, trodde att den klara blåa stenen erbjöd en anslutning till Neptunus, Roms havsguden. Denna koppling gjorde stenen till en favorit hos sjömän eftersom den lovade beskydd från sjöodjur och andra faror som de kunde stöta på under sina seglingar. Stenen erbjöd också välstånd och försäkrade en säker hemkomst. Gamla grekerna vördade akvamarin vilken ofta bars som en skyddande amuletter med en graverad bilden av Poseidon, herren som rider i hans vagn över havet. Akvamariner är fortfarande en favoritgåva mellan nära och kära som tillbringar en tid borta ifrån varandra.

Flytta fram till medeltiden och du kommer att upptäcka att akvamarin popularitet förblev orubblig. Stenen var ofta presenteras som en gåva med avsikten att läka osämja mellan gamla vänner och gifta par som var i konflikt med varandra.

Vad vi kan erbjuder!

Att köpa månadsstens smycken behöver inte vara utom räckhåll. Vi har ett stort och vackert urval av halsband med månadsstenar i Swarovski som ser precis ut som äkta stenar! Du kan välja namnsmycken med din egen månadssten, ett graverade halsband eller något annat. Allt du behöver göra är att välja din favorit design på smycket och välja rätt sten för dig, vi skickar med gratis frakt.
Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.