Vad betyder Swarovskis månadsstenar?

Vad betyder Swarovskis månadsstenar? Skrivet av Emilia Holm

Det smartaste sättet för att få lite extra blingbling på ditt personliga namnhalsband är att sätta på en Swarovski kristall. Dessa vackra, syntetiska kristaller har tillverkats i flera århundraden och är populära för sin höga kvalitet och sitt läckra utseende. De lägger till en häftig färg och lyster och förhöjer ditt namnhalsband lite extra. Även barnsmycken med månadsstenar gör att smyckena blir lite mer speciella och attraktiva. Vi får många beställningar varje dag som gäller våra vackra Swarovski namnhalsband i silver och guld och våra graverade namnsmycken med kristaller. Många kunder tycker om att sätta en egen månadssten på halsbandet som är ytterligare ett sätt att visa "Detta är jag och det här är den jag är.” Självklart behöver du inte välja ett namnhalsband med en kristall bara för att den symbolierar din månadssten. Du kan bara välja en läcker favoritfärg eller en kristall som står för något speciellt. Här kan du läsa lite mer om olika månadsstenar och vilken betydelser de har!

Januari: Granat

Granater har alltid stått för sanning och renhet och symboliserar empati och kärlek. Om du har ett företag och vill bli framgångsrik, ska du se till att lägga en granat på kontoret. När du känner dig ledsen ska du sova med en granat under kudden. Det sägs att om man har granater på sig så blir man mer populär och ökar sin självkänsla.

Februari: Ametist

De gamla egyptierna bar ametister att skydda sig mot rädsla och skuld. Men ametisten har också burits för att skydda mot fåfänga. Ametisten symboliserar även vishet, fromhet, uppriktighet och ödmjukhet. (Därför bärs de av katolska biskopar.) Ametisten kallas ofta för drömsten och anses hjälpa mot sömnlöshet. Om du lägger en ametist under huvudkudden kommer du att få trevliga drömmar och gnider du stenen över pannan kan du lindra huvudvärk.

Mars: Akvamarin

Om du vill komma i kontakt med din egen andlighet kan akvamarinen hjälpa dig. På grund av den ljusblåa färgen brukar den även kallas för "havets vatten" och tidigare trodde sjömän att stenen gav dem skydd på havet. Det sägs också att akvamarinen skyddar dig mot skvaller om du bär den.

Diamanter är en av de hårdaste ädelstenarna som finns och en av de mest värdefullaste. Eftersom de symboliserar lojalitet och oskuld, används diamanter ofta som sten i förlovningsringar. Diamanter sägs inte själva ha någon läkande egenskap men de ökar energin i andra ädelstenar som en form av healing.

Maj: Smaragd

Smaragden är den heliga stenen som sägs ha tillhört den romerska gudinnan Venus och kallades för den eviga kärlekens sten. Om du ger din käresta en smaragd kommer din partner att förbli dig evigt trogen. Smaragden anses kunna sia om framtiden och är en symbol för hopp. Den som bär smaragder får lugn och ro i själen. Denna sten ska skänka vishet och förnuft.

Juni: Pärla

Pärlor är en av de äldsta ädelstenarna som vi känner till. I många, många århundraden ansågs pärlan vara den mest värdefulla stenen som fanns och kallades för "månens tårar" i gamla legender. Pärlan symboliserar oskuld och renhet, vilket är anledningen till att många som gifter sig bär pärlsmycken eller syr pärlor på klänningen.

Juli: Rubin

Av alla ädelstenar som finns lär rubinen vara den mest kraftfullaste. En ägare av en rubin får frid i sinnet och kommer att kunna förverkliga sig själv. Lägg den under kudden, så skyddar den dig mot mardrömmar och bär den på vänster hand, så skyddar den dig mot ondska. Rubiner står för kärlek och evig vänskap när man får dem som gåva. Ädelstenen är också en beteckning för kungligheter och symboliserar vitalitet.

Augusti: Peridot

En grön peridot betraktades under antiken som en gåva från Moder Natur på grund sin jordnära färg. Det sägs att en person som har ett alltför problemfyllt liv aldrig kommer att kunna uppskatta stenen och se dess skönhet. Kejsaren Napoleon gav en peridot till din sköna och begåvade Josephine som ett tecken på sin eviga beundran och kärlek. Den som bär ett halsband med peridot lär skyddas mot negativa känslor.

September: Safir

Safir betyder "blå" på grekiska. Denna ädelsten kallas för "Ödestenen" och lär ge sin bärare medvetenhet och klarsyn. Man påstår även att denna sten ger bäraren en god ekonomi. (Med andra ord kan du bli rik!) Safirer symboliserar blå himmel och hängivenhet till Gud.

Oktober: Rosenkvarts

Rosenkvarts är känd som den allsidiga kärlekstenen. Kärlekslivet blir hetare om man lägger en rosenkvarts under kudden. Stenen ökar vårt oberoende och ger oss all kärlek i världen. Rosenkvartsen öppnar våra hjärtan så att vi kan ta emot kärlek och hjälper oss med våra kärleksbekymmer. Det sägs också denna ädelsten föryngrar huden så att vi ser yngre ut. Rynkorna lär nämligen försvinna om man tvättar ansiktet i vatten som man lägger rosenkvarts i.

November: Gul topas

Gul topas har en färg som förknippas med skörd, plantering och fertilitet. Den gula ädelstenen skänker trivsamhet och balans i ett hem om man har den där. Enligt forntida, egyptiska sägner kan en gul topas skänka trygghet och skydda dig. Den sägs bringa lugn och förlåtelse. Den lindrar spänningar samt bidra till en atmosfär som är full av harmoni.

December: Blå Topas

Blå topas symboliserar frid och lugn. Det bidrar till avslappning och harmoni och kan hjälpa dig med att läka sårade känslor och slitna nerver. Att sova med en blå topas vid din sida lär skydda dig mot mardrömmar. Stenen sägs kunna förbättra din koncentrationsförmåga och göra att du fokuserar bättre om du exempelvis måste klara en tentamen. Den blå topasen skapar ett känslomässigt engagemang och en ärlighet mellan vänner och älskande.

Månadsstens Hjärt Halsband med Graverade Namn
Klicka Här>
Filigram Livets träds Månadssten halsband
Klicka Här>
Sammanflätat Hjärthalsband med månadsstenar
Klicka Här>
Collier Personligt Baby Fötter Halsband
Klicka Här>Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.