Allt du någonsin vill veta om manschettknappar

Av Emilia Holm

Visste du att manschettknappar uppfanns före både knappar, blixtlås, säkerhetsnålar, och kardborreband? Även om alla dessa uppfinningar har tagit över skapandet av dessa fantastiska tillbehör för män, manschettknappar är fortfarande mycket populär. De ger ett kreativt sätt för män att lägga till lite stil och till och med en personlig touch till sin kostym. Och med en mängd olika stilar, inklusive manschettknappar med monogram är de ett bra sätt att stödja sin favoritsport team eller visa upp något annat.
Click Here Click Here

Manschettknapparnas historia


Manschettknappar skapades någon gång under 1600 -1700 men män föredrog fortfarande att knyta ett band för att hålla fast sina skjortärmar. Det var inte förrän på 1800-talet som manschettknapparna ökade i populäritet. Detta på grund av att modet bland män förändrades från att bära smycken och peruker till ett mer modernt utseende. Män föredrog nu en stilrenare utseende med minimal men ändå med smakfulla utsmyckningar. Till en början vad det endast till för de rika och aristokraterna men i och med industrialiseringen utvecklades tillverkningen till att bli maskinellt vilket gjorde att även mellanklassen hade råd med manschettknappar.
De tidiga manschettknapparna var enkla och bestod av två plattor som hölls fast med en kedja. Detta utvecklades snart vad gäller material och design tillsammans med modet för män vilket medförde att manschettknapparnas förändrades. Idag är det lätt att identifiera de olika perioderna vad gäller manschettknapparnas utveckling; Den Victorianska eran, Art Nouveau, Art Deco eller den Modernistiska.

Hur bär man manschettknappar


Manschettknappar kan inte bäras med en vanlig skjorta utan de med Fransk eller dubbel manschett. Orsaken är att de är längre och har hål som gör de perfekta för manschettknapparna. När skjortan sätts på så behöver kragen vikas upp och man sätter därefter i manschettknappen för att hålla fast denna. Det finns olika sätt att stänga manschettknappar på och det är alltid bra att först undersöka hur manschettknappen stängs innan man sätter på den på skjortan.
Söker du efter ett par manschettknappar för men eller något annat tillbehör som skjorthållare? Kolla in vår Mäns kollektion – Mittnamnhalsband idag.


Copyright © 2009-2019 MittNamnHalsband.se Alla rättigheter reserverade.