Kedjekollektion

Kedjor har varit en viktig del av smycken ända från den tid när människan började arbeta i ädelmetaller och tillverka dekorativa hängen för att bära runt nacke, handleder eller ben.
Eftersom smyckestillverkningen och användandet av smycken blev allt populärare så utvecklades kedjestilarna.

Många kedjestilar idag räknas som extremt moderiktiga. Här är en del av våra mest populära kedjor!

Drottninglänk

En Drottninglänk är tillverkad av små, fyrkantiga länkar som är sammansatta för att få en följsam kedja. Kallas även Venetian kedja, de är extremt vanliga pga sin tålighet och mångsidighet.

Click Here
Click Here

Kulkedja

EnKulkedja, som också kallas pärlkedja, består av små kulor som sitter ihop genom en kort och enkel kedjestav. Placeringen mellan kulorna kan variera från ett litet till ett stort avstånd mellan kulorna.

Click Here
Click Here

Figaro Kedja

En Figaro Kedja består av omväxlande små runda länkar och stora rektangulära länknar sammansatta för en omsorgsfullt arbetad design.
Figaro Kedjor för kvinnor tenderer att vara nättare och smalare än Figaro Kedjor för män. Det är det enklasta sättet att skilja kedjorna åt.

Click Here
Click Here

Ärtlänkskedja

Ärtlänkskedjan är symmetriska länkar som är sammanfogade för att skapa en kedja. Kedjan är robusta och passa bra som kedja för olika berlocker och hängen.
Ärtlänkskedjan är enkel men erbjuder ändå ett arbetat utseende och är vacker i kombination med en berlock men kan även bäras endast som en kedja.

Click Here
Click Here

Twist Kedja

En Twist Kedja, är en variation av en Rep Kedja och består av långa ovala länkar som är sammansatta för att skapa en snurrad rep stil.
Det vävda utseendet på kedjan gör att den ser solid ut.

Click Here
Click Here